Олександрійська громада отримала авто для перевезення людей з інвалідністю (фото)

Перегляди: 626

Олександрійська громада отримала авто для перевезення людей з інвалідністю від англійського міста Бат.

Про це повідомила Олександрійська міська рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Транспорт в громаду доставила благодійна організація «Друзі Олександрії». Її засновниця Женя Шкіль – українка за походженням волонтерка та жителька британського міста Бат.

Авто обладнане кондиціонером, спеціальним механізмом для підняття інвалідних візків, регулюванням крісел і кріпленнями на підлозі, які допоможуть зафіксувати ліжко або візок з малорухомою людиною.

Як розповіла керівниця територіального центру Олена Грінчак, потреба в такому спеціалізованому авто була вже давно. Бус, що перебуває в обслуговувані терцентру, вважають застарілим – відповідає вимогам перевезення людей з порушеннями опорно-рухового апарату та з інвалідністю. Також в умовах війни і появою ВПО додалася значна кількість громадян, які потребують послуги в перевезені у спеціалізовані заклади як по місту, так і до обласних установ. Зокрема, в 2021 році за перші 7 місяців перевезли 230 людей, у 2022 – 380, а за аналогічний період цього року – вже 650 громадян.

Телефони, за якими можна зробити заявку на послугу соціального таксі: (05235) 7-01-36 та (067) 741-32-42. Диспетчер прийме звернення і скоординує всі наступні дії. Графік роботи: пн-пт з 8:00 до 17:00, сб-нд – вихідні.