У Гайвороні вперше пройшов парад паротягів (фото)

Перегляди: 1112

З 18 по 20 серпня у місті Гайворон вперше відбулась культурно-мистецька акція "Паротяги мчать до Перемоги".

Про це повідомляє Гайворонська міська рада у Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час заходу представили шість робочих паротягів. Про це повідомив керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретротехніки АТ «Укрзалізниця» Олег Заблудовський. Мова про три паровози колії 1520 мм: Эр799-18, Эр798-71 та Л-3535, і три вузькоколійні паровози: Гр-280 (місцевий, гайворонський), Гр-336 (легенда Київської дитячої залізниці) і 159 4-95 (відновлений з постаменту 1938 року).

Потяги курусували за маршрутами:

- Гайворон — Хащувате — Гайворон (колія 750 мм та 1520 мм);

- Гайворон — Бершадь — Гайворон (750 мм);

- Гайворон — Джулинка — Гайворон (1520 мм);

- Гайворон — Передбужжя — Гайворон (750 мм).

Для учасників заходу підготували подорожі туристичними поїздами, де на кінцевих зупинках кожен міг зробити селфі або групове фото. Також на відвідувачів очікували тематичні фотозони.

Також для гостей підготували екскурсії старовинним містом залізничників, патріотично-мистецькі заходи на підтримку ЗСУ, наметове містечко на березі Південного Бугу, прогулянку з дикими конями тощо.

На всіх станціях громади розгорнули благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ "Сила в єднанні", в якому прийняли участь заклади освіти та культури Гайворонської міської громади. Протягом перших двох днів вдалось зібрати 73 655 гривень.

Акцію "Паротяги мчать до Перемоги" ініціювала Укрзалізниця з метою збереження та популяризації історичної спадщини українських залізниць, розвитку Гайворонської вузькоколійки та туристичного потенціалу краю.

[caption id="attachment_164137" align="alignnone" width="640"] Фото: Гайворонська міська рада[/caption]