Шахраї з Кропивницького у «фінансовій біржі» ошукали інвесторів на пів мільйона гривень

Перегляди: 589

Кіберполіція викрила шахраїв з Кропивницького, які організували «фінансову біржу» та ошукали інвесторів на понад пів мільйона гривень.

Про це повідомила Національна поліція України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили, що  21-річний молодик створив та наповнював контентом вебпортал фейкової торговельної біржі для імітації трейдингової діяльності. Брокерська компанія «біржі» нібито була зареєстрована в одній із тихоокеанських острівних держав, а її головний офіс – в одній із європейських столиць. До протиправної діяльності чоловік залучив своїх знайомих.

Фігуранти пропонували клієнтам створити особистий кабінет та вкладати гроші у трейдингову діяльність, яка мала б принести високий прибуток. З метою конспірації зловмисники, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, обладнали «робочі місця» у власних помешканнях. Клієнти не підозрювали, що насправді спілкуються з аферистами та не мають перспектив повернення своїх коштів. Після перерахування внесків на підконтрольні фігурантам банківські рахунки гроші вкладникам не повертали.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання зловмисників. Вилучили «чорнові» записи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та десятки банківських карток, які використовували у протиправній діяльності.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. ч. 1, 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років. Слідство триває.