У Новомиргороді встановили артоб'єкт, присвячений пам’яті про загиблих у російсько-українській війні (фото)

Перегляди: 1476

У Новомиргороді до Дня Незалежності України встановили у парку міста артоб'єкт із серії «Зсув» братів-скульпторів Єгора і Микити Зігура. Проєкт вшановує пам’ять про загиблих у російсько-українській війні.

Про це повідомив голова Новомиргородської територіальної громади Ігор Забажан у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Проєкт «Зсув» - це скульптурна серія братів Микити та Єгора Зігура, який створювали впродовж декількох років. У цій скульптурній серії підняли тему еволюції свідомості. Цикл робіт «Зсув» виконаний з різних матеріалів. Це скульптурні портрети контрастних емоційних станів особистості: від тривожного очікування та розпачу до абсолютного спокою. Два портрети особистості: один – спокійний та врівноважений, а другий – перейнятий тривогою», - йдеться у повідомленні.

Єгор і Микита Зігура - сучасні українські скульптори. Учасники волонтерської організації «Фронт Арт», яка з початку повномасштабного вторгнення надає допомогу ЗСУ.

Проєкт «Зсув» митці створювали протягом 2018-2023 років, цього року він отримав власну виставку у Франції в Centre Culturel d'Ukraine en France.

Також сьогодні, 24 серпня, біля скульптури діє фотовиставка, де представлені матеріали про війну в Україні.

Фото: Ігор Забажан у Facebook.