Актор, зігравший роль в фільмі Олександра Жовни, отримав відзнаку найкращого актора

Перегляди: 1057

Дмитро Нежельський, який зіграв роль в фільмі «Сашенька» режисера з Кіровоградщини Олександра Жовни, отримав відзнаку найкращого актора.

Про це повідомляє пресслужба 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За підсумками 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, в номінації «Найкраща чоловіча роль» переміг Дмитро Нежельський, який зіграв в українській психологічній драмі «Сашенька» режисера Олександра Жовни. Загалом, під час фестивалю було показано 46 фільмів, з яких 32 українські.

Як повідомляло CBN, «Сашенька» – психологічна драма, події якої відбуваються в СРСР в 70-ті роки. Шокуюче вбивство, що потрясло радянське суспільство сімдесятих, вражає й сьогодні. Фільм віднесли до категорії 18+.

Кінострічку знімали за оригінальним сценарієм у Черкаській області за підтримки Держкіно України студією Cinemastudio, зйомки завершили у 2021 році.

Дмитро Нежельський народився 15 серпня 1984 року. Навчався в Київському Національному Університеті театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого. Актор першого та другого планів, також актор озвучки.

Олександр Жовна — письменник, кіносценарист, кінорежисер, член Національної Спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України, заслужений діяч мистецтв України, лауреат літературних премій.

Письменник кілька разів виступав автором сценаріїв до фільмів, знятих за його творами. У четвертому фільмі «Маленьке життя» Олександр Жовна дебютував ще й як режисер-постановник та актор.

У 2019 році побачив життя фільм митця «Історія Лізи», який придбала всесвітньо відома компанія НВО.