У Кропивницькому на честь загиблих воїнів встановили «Дзвони памʼяті» (фоторепортаж)

Перегляди: 1284

Сьогодні, 29 червня, до Дня пам’яті захисників України на площі Героїв Майдану встановили меморіальну композицію «Дзвони пам’яті». Пам'ять загиблих внаслідок російського вторгнення воїнів о 9:00 вшанували хвилиною мовчання. Також усі присутні пов’язали на «Дзвони пам’яті» жовто-блакитні стрічки з іменами загиблих.

Щоранку у дзвони дзвонитиме військовослужбовець стрілецького батальйону Національної гвардії України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Дзвони памʼяті - символічна інсталяція з відстріляних гільз від снарядів встановили на площі Героїв Майдану та на Алеї слави меморіального комплексу «Фортечні вали» у Кропивницькому. Дзвони створили волонтери спільноти Krop:Hub, а металеві арки за ескізами військовослужбовця 41 бригади Василя Дегтяра. Символічну інсталяцію встановили фахівці КП "Благоустрій"», - розповіла у коментарі CBN заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова.

За словами заступниці начальника ОВА, щодня всеукраїнська хвилина мовчання о 9:00 проходитиме на площі Героїв Майдану під звучання дзвонів.

Місцева влада звертається до дорослих, аби вони пояснили дітям, щоб дзвони не використовувати як іграшку.

Також на Алеї слави на Меморіальному комплексі «Фортечні вали» вручили державні нагороди дружинам загиблих та безвісти зниклих воїнів, а також провели панахиду за полеглими військовими.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN