У Кропивницькому погасили поштову марку «Вічна памʼять» (фоторепортаж)

Перегляди: 840

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, у Кропивницькому погасили благодійну поштову марку «Вічна памʼять».

Тираж поштової марки - 500 000 екземплярів. Кошти, отримані від продажу поштових марок, підуть на підтримку сімей загиблих військовослужбовців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ескізом до нової поштової марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.).

На ілюстрації козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій. У давньоруській міфології вирій - вічно зелена й сонячна країна, що розташована далеко на сході (або на півдні, «за морем»), де мешкають душі померлих.

День пам’яті загиблих захисників України заснували 29 серпня у 2019 році за указом президента Володимира Зеленського. У цей день українські воїни виходили з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.