Кропивницьким дітям не видаватимуть довідки для шкіл та дитсадків, якщо вони не матимуть щеплень

Перегляди: 1077

Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій управління охорони здоров'я Кропивницької міської ради дітям не видаватимуть довідки для школи або садочка, якщо у них немає всього переліку щеплень, в тому числі і від кору.

Про це повідомляє кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зауважила Оксана Макарук, наздоганяюча кампанія вакцинації проти кору стартувала в Україні влітку і має на меті охопити тих дітей, які пропустили це щеплення у свій час з різних обставин.

«Звертаюся і до батьків, і до освітян - будьте відповідальними за дітей, за їхнє здоровʼя і за усіх мешканців міста, бо ж ця хвороба небезпечна і для дорослих, - зазначила Оксана Макарук. - Від кору вакцинуються двічі - у перший рік життя і у віці шести років. Діти першого року охоплені вакцинацією на 74%, шостого року - на 60%, це статистика по Україні , але вона актуальна і для міста.»

За час catch-up кампанії у Кропивницькому щепили 623 дитини.

Загалом статистика щеплень від кору по Кропивницькому за поточний рік виглядає наступним чином: дітей першого року життя вакцинували 1467 осіб (72,5%), і шестирічок - 2368 дітей (65%). Наразі є залишок 1700 доз вакцин, це 82,5% від потреби.

Щоб отримати щеплення, батькам треба звернутися до сімейного лікаря або педіатра, аби той оглянув дитину, ніяких додаткових обстежень робити не потрібно. Хронічні захворювання теж не є перешкодою для вакцинації, тільки якщо вони не в стані загострення.