В Суботцівській громаді художник-переселенець створив стінопис з нагоди 1 вересня (фото)

Перегляди: 1303

В Суботцівській громаді, з нагоди 1 вересня, художник-переселенець Олександр Брітцев створив на стіні ліцею стінопис «Кругозір».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це Олександр Брітцев повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зі слів художника, сенс муралу – цінувати знання людей, які готові і прагнуть вчитись заради свого майбутнього.

«Стінопис «Кругозір» створений у короткий термін, в досить спекотну погоду. Труднощів завдавало сонечко, яке з ранку до вечора було на стіні. Балони фарби нагрівались так, що без рукавичок складно їх було тримати в долонях. Рятувала питна вода. З іншим проблем не було.

Якщо говорити про натхнення, то воно приходить в той час, коли ідея фіксується олівцем на аркуші паперу. Надалі діло суто технічне (формат, розміри тощо). Я відштовхувався від асоціацій. Для мене день знань: чистий, прибраний і з квітами.

Формував назву як основу того, про що буде йти у зображенні: куля земна, в ній розкрита книга, з якої можна взяти інформацію. І той, хто зазирне в книгу – отримає відповідь.» – розповів Олександр Брітцев журналістці CBN.

Як зазначає перша заступниця сільського голови Анна Блохіна, реалізація проєкту стала можлива завдяки спонсорам, а також самому художнику.

Олександр Брітцев – вимушений переселенець із Харкова, який народився на Донеччині. Після початку повномасштабної війни переїхав з родиною до Кіровоградщини.

Загалом художник розвиває монументальний живопис як в Україні, так і за кордоном.

Олександр учасник більш ніж 50 міжнародних, регіональних, обласних та міських виставок та пленерів. Приймав участь у створенні сакрального живопису у храмах України.

[caption id="attachment_165206" align="alignnone" width="640"] Фото: Олександр Брітцев[/caption]