У Кропивницькому та Голованівському районах без укриттів залишаються 17 закладів освіти

Перегляди: 2283

Станом на 1 вересня у Кропивницькому та Голованівському районах без укриття залишаються 17 закладів освіти.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На територіях Кропивницького та Голованівського районів із залученням фахівців Держпродспоживслужби області обстежили укриття закладів охорони здоров'я, освіти, підприємств, установ, організацій, багатоквартирних будинків тощо. Серед них 494 укриття закладів освіти (заклади дошкільної освіти, загальної середньої, професійно-технічної освіти, вищі навчальні заклади).

Встановлено, що 439 укриттів облаштовані та укомплектовані відповідно до санітарно-технічних та санітарно-гігієнічних вимог, в 38 на момент перевірки проводились заходи щодо приведення їх до готовності використання за призначенням згідно з вимогами наказу Міністерства внутрішніх справ України від 9 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».

Без укриття залишались 17 закладів освіти: 13 - дошкільної освіти, 2 - загальної середньої освіти та 2 ПТУ, які планують перейти на дистанційне навчання або навчання здійснюватиметься на базі іншого освітнього закладу.

Загалом укриття в закладах освіти підготовлені та обладнані з дотриманням зазначених вимог, але більшість з них не мають систем водопостачання, каналізації та опалення, запаси води є, також планується альтернативне опалення приміщень за допомогою електроприладів та опалювальних приладів типу «буржуйка».

Як зазначається, підготовка укриттів продовжується, отже додатково відбуватимуться їх обстеження.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.