Кіровоградщина отримає майже 17 млн грн компенсації за безоплатне проживання ВПО

Перегляди: 584

Держава надасть бюджету Кіровоградської області 16 млн 909 тис. грн для надання компенсації за безоплатне проживання внутрішньо-переміщених осіб.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада в Телеграмі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За розпорядженням Кабінету Міністрів України №770-р від 1 вересня додаткова дотація розподілена на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області. Кошти покриють витрати за період з січня по квітень 2023 року», – зазначив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та інвестицій обласної ради Сергій Коваленко.

Компенсація передбачає підтримку в розмірі 14,77 грн. за добу розміщення однієї людини в приватній властності (близько 450 грн на місяць). В період опалювального сезону сума компенсації становить 30 грн за добу (близько 900 грн. на місяць).

Як зазначає Міжнародна організація з міграції, кількість внутрішньо-переміщених осіб на Кіровоградщині станом на червень 2023 року становить понад 91 тис. осіб.