На будівництво укриттів у школах Кіровоградщини виділили 31 млн грн

Перегляди: 1096

У цьому році згідно з постановою Кабінету Міністрів України на будівництво укритті у школах Кіровоградщині виділили 31 мільйон гривень. Про це сьогодні, 5 вересня, під час брифінгу розповіла начальниця обласного департаменту освіти та науки Ельза Лещенко.

«КМУ виділив 31 мільйон гривень на будівництво укриттів у школах Кіровоградщини. Ці кошти отримали 13 громад області - це 15 шкіл. Потрібно зробити укриття цим навчальним закладам до кінця цього календарного навчального року. Наразі потрібно виготовити проєктно-кошторисну документацію та затвердити її», - розповіла Ельза Лещенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадовиця також розповіла про ситуацію із приміщенням на вулиці Тарковського, яке належить Центральноукраїнському науковому ліцею-інтернату.

«На вулиці Тарковського є приміщення, але воно без укриття, тому закрите уже другий рік. Раніше обласна державна адміністрація виділила півтора мільйона гривень, аби зроби там укриття. Після чого там розпочали ремонт. А 19 серпня цього року вийшла нова постанова КМУ, яка регламентує, що укриття – це підвал та цокольний поверх. Тобто ми зобов'язані сьогодні зупинити ремонті роботи на Тарковського», - говорить Лещенко.