На Кіровоградщині розкладатимуть приманки від сказу для диких тварин

Перегляди: 812

Наприкінці вересня 2023 року на Кіровоградщині приманки з вакциною розкладатимуть вручну на узліссях, узбіччях сільськогосподарських угідь та обабіч доріг.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба Кіровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Осінню кампанію з імунізації диких тварин проти сказу проведуть створеними бригадами за участю ветеринарних спеціалістів Держпродспоживслужби, представників органів місцевого самоврядування, мисливських і лісових господарств на територіях громад області.

Під час кампанії заплановано обробити площу 1954 км² та розповсюдити близько 50 000 приманок із антирабічною вакциною, які є безпечними для людей та тварин.

Приманка має вигляд невеликого брикета розміром із сірникову коробку із запахом м'ясокісткового борошна, всередині якого знаходиться блістер із діючою речовиною.

Брикети з вакциною не несуть небезпеки для людей та тварин.

Держпродспоживслужба Кіровоградщини звертається з проханням не чіпати приманки, аби вони залишались привабливими для тварин.

Довідково: Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, яка уражає центральну нервову систему, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та безпритульні тварини, однак основним носієм вірусу сказу є червона лисиця.

Як повідомляло CBN, у Світловодську зафіксували випадок сказу у лисиці.