На посаду директора Театру корифеїв претендують два кандидати

Перегляди: 1656

На участь у конкурсі на посаду директора - художнього керівника імені Кропивницького претендують два кандидати.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада в Телеграмі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Конкурс на посаду директора – художнього керівника театру імені Кропивницького відбудеться 14 вересня 2023 року в каб. №208 приміщення Кіровоградської обласної ради.

Як зазначає Кіровоградська облрада, на посаду претендують Сергій Корнієнко та Олексій Дорошев.

Сергій Корнієнко народився у 1988 році у Прилуках Черніговської області. У 2012 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого за спеціальністю «режисура драматичного театру». З 2021 року – викладач акторської майстерності у своїй альма-матер. Протягом творчого шляху режисував вистави у Київському молодіжному інтерактивному театрі «МІСТ», Хмельницькому музично-драматичному театрі імені Старицького, у Київському академічному молодіжному театрі тощо. Працював головним режисером в Українському драматичному Малому театрі.

Олексій Дорошев – вже 35 років актор Театру корифеїв. Народився у 1963 році в смт Новий Світ Старобешівського району Донецької області. Має вищу профільну освіту, у 1988 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого за спеціальністю «актор драматичного театру і кіно».

Як повідомляло CBN, директор-художній керівник театру імені Кропивницького В’ячеслав Вандрашек, який обіймає цю посаду з грудня 2022 року, стверджував, що обласна рада тисне на нього та змушує піти з посади. Голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд коментував, що конкурс призначають у межах закону.

Попри обурення колективу та створення петиції проти ймовірного тиску на Театр корифеїв, Кіровоградська обласна рада все ж таки оголосила проведення конкурсу, членів комісії якого обирали жеребкуванням.

Згодом, 1 серпня, журналісти CBN завітали на пресконференцію артистів театру. Вже під час зустрічі з'ясувалося, що захід ініціював не весь акторський колектив, а лише Олексій Дорошев.

На запитання про балотування на посаду директора - художнього керівника Дорошев тоді не дав однозначної відповіді: прозвучало лише те, що сам він вже мав такий досвід.

Нагадаємо, що Олексій Дорошев вже балотувався на посаду директора театру імені Кропивницького. На розгляд комісії ним був представлений мотиваційний лист, який повністю збігався з таким же документом, який свого часу подав попередній претендент на цю посаду - Ігор Спінул.