СБУ повідомила про підозру кропивничанину, який балотується в Криму до держдуми рф

Перегляди: 1307

СБУ повідомила про підозру кропивничанину, який на фейкових «місцевих виборах» в тимчасово окупованому Криму боротиметься за мандат до держдуми рф.

Про це повідомило Управління СБ України в Кіровоградській області в Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисник родом з Кропивницького тривалий час проживав в Криму і після його анексії добровільно погодився на співпрацю з окупантами та отримав громадянство рф.

Наразі він «депутат Сімферопольської міської ради ІІ скликання» від путінської партії «єдина росія» та обіймає посаду заступника секретаря місцевої політсили, який опікується соціальною політикою та виконує вказівки кремля щодо запровадження окупаційного режиму на території Криму.

У травні 2023 року кремлівські куратори «висунули» його «головним кандидатом» по «Сімферопольському одномандатному виборчому округу №19» під час проведення довиборів у держдуму, запланованих на 10 вересня 2023 року.

Щоб створити видимість «виборчого процесу» та «легітимізувати» присутність рф на захопленій території, зловмисник активно проводить «передвиборчу кампанію» і закликає громадян до участі в незаконних виборах.

В основі його передвиборчої програми - підтримка російської агресії проти України та агітація вступати до окупаційних військових підрозділів рф, щоб взяти участь в агресивній війні проти України.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч.6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

- ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікацйія її учасників).

Зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Викриття зловмисника здійснювали співробітники Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області спільно зі Слідчим управлінням ГУ СБ України в А Крим за процесуального керівництва прокуратури Автономної Республі Крим.