Багатодітна мама з Кіровоградщини отримала державний грант на створення бізнесу

Перегляди: 1458

Тетяна Десятнікова, багатодітна мама з Кіровоградщини, в урядовій програмі «єРобота» отримала грант на розвиток власного бізнесу.

Про це повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майже десять років Тетяна Десятнікова пропрацювала секретарем у суді. З чоловіком жінка мають десятьох дітей, 9 із них прийомні.

Жінка вирішила звільнитися з роботи та започаткувати власну справу, однак для втілення своєї ідеї у життя бракувало фінансів.

За кілька місяців Тетяна сформувала бізнес-ідею, провела аналіз ринку в обраному сегменті та здійснила попередні розрахунки та підготувала бізнес-план. Після подала заявку на отримання мікрогранту та презентувала свою ідею членам комісії Кіровоградського обласного центру зайнятості. І вже незабаром отримала схвальне рішення.

На грантові кошти переможниця орендує приміщення та уже закупила необхідну техніку. Для початку роботи жінка створила робоче місце для однієї людини, а надалі у центрі працюватиме два робітники.

«Ідея мого бізнесу полягає у створенні центру надання послуг. Це будуть, зокрема, послуги копіцентру: ксерокс та роздруківка документів, сканування, набору та редагування текстів, ламінування, брошурування, фотодрук, створення фото магнітів, фотографування та інше. Водночас я маю планую продавати канцелярські товари, а також товарами, пов’язаними з фотодруком», – говорить Тетяна Десятнікова.

Грантові програми «єРобота» - це допомога від держави для відновлення, створення власної справи.

Програма мікрогрантів до 250 тис. грн. розрахована на усіх, хто хоче почати чи розвивати свій малий або мікробізнес. Отримувач гранту зобов’язаний створити щонайменше одне робоче місце.