На Кіровоградщині працюють 82 пересувних поштових відділення

Перегляди: 542

У Кіровоградській області працюють 82 пересувних відділення "Укрпошти".

Про це під час брифінгу в Кіровоградській ОВА повідомила Тетяна Капустіна, директорка обласної філії АТ "Укрпошта".

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Якщо перейти до проєкту "Пересувне відділення", який ми розпочали у 2021 році, він був запроваджений для найменших населених пунктів, чисельність жителів у яких складає до 2000 тисяч жителів", - розповіла Капустіна.

Тетяна Капустіна зазначила, що у невеликих населених пунктах складно знаходити працівників пошти на підміну, навіть на той період, щоб працівник отримав відпустку або лікарняний.

Залучили пересувні відділення спочатку у невеликих селах, а згодом й у більших населених пунктах нашої області, на цей момент вони розміщуються у 9 точках базування і налічують 82 одиниці.

Тетяна Капустіна повідомила, що на початку впровадження мали складнощі у роботі, але наразі скарг від тих, хто отримує послуги, стало менше та пересувні відділення зарекомендували себе як позитивний проєкт.

Вакансій листонош стає більше у сільських відділеннях через невелике навантаження (до 0,5 штатних одиниць). Всі пересувані відділення при цьому укомплектовані штатно. Найпроблемніші села наразі - Гурівка, Цибулеве і Піщаний Брід. Вони цього місяця закриті й переведені на обслуговування пересуваних відділень та продовжують пошук постійних працівників.

Пересувне відділення - це автомобіль, який рухається визначеним маршрутом. До складу такого пересувного пункту входить начальник, листоноша та водій. Коли пересувне відділення приїжджає у населений пункт, начальник відділення залишається у приміщенні, яке призначила місцева влада, і надає там послуги, тобто видає посилки, приймає комунальні платежі тощо. У цей час водій разом з листоношею доставляють пенсії та газети.