На Кіровоградщині з початку повномасштабної війни відкрили 17 кримінальних проваджень, пов'язаних з гуманітарною допомогою

Перегляди: 844

На Кіровоградщині з початку повномасштабної війни відкрили 17 кримінальних проваджень, які стосуються зловживань з гуманітарною допомогою.

Про це повідомив очільник Кіровоградської обласної прокуратури Ян Стрелюк в інтерв’ю Андрію Клочеку, оприлюдненому пресслужбою прокуратури у Телеграмі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З початку війни зареєстрували 17 кримінальних проваджень, що стосується безпосередньо зловживань з гуманітарною допомогою. Вже під час моєї каденції ми у двох кримінальних провадженнях особам повідомили про підозру у вчинені цих правопорушень. Щодо двох осіб, мешканців міста Києва вже спрямували обвинувальний акт до суду. Сподіваюся, невдовзі буде справедливий вирок щодо цих осіб», - зазначив Ян Стрелюк.

За словами очільника прокуратури, у справі, що пов’язана із жителями Києва, які на Кіровоградщині продавали автівки, які ввозилися як гуманітарна допомога, місцеві посадовці проходять як свідки. Вони допомогли отримати інформацію, який чином ця гуманітарна допомога потрапила до нашої області.

Як повідомляло CBN, на Кіровоградщині продавали ввезені як гуманітарку автівки. Правоохоронці задокументували продаж за цією схемою трьох позашляховиків – Mitsubishi Outlender, Hyundai Santa Fe та Nissan Pathfinder, вартість яких становила 16 500 доларів США.