Складно документувати злочини такої давності - голова обласної прокуратури про звинувачення Поворознюка

Перегляди: 5075

Голова Кіровоградської обласної прокуратури Ян Стрелюк прокоментував перспективи вручення підозри фермеру Олександру Поворознюку, якого звинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень.

Про це повідомив очільник Кіровоградської обласної прокуратури Ян Стрелюк в інтерв'ю Андрію Клочеку, оприлюдненому пресслужбою прокуратури у Телеграмі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Провадження зареєстроване нещодавно, воно на початковому етапі. Дійсно, до прокуратури звернувся журналіст Дмитро Гордон із заявою щодо перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу, зокрема Нацполіції. Щодо документування розслідування попередніх кримінальних проваджень, точніше щодо нанесення Поворознюком тілесних ушкоджень двом людям. Проблема полягає у тому, що минуло багато часу. Постраждалі в інтерв'ю називають дати 1999 - початок 2000рр. Складно документувати такі злочини. Але слідчі апарати та прокурори налаштовані на збір доказів, і якщо їх буде достатньо, то особі повідомлять про підозру», - зазначив Ян Стрелюк.

Нагадаємо, до Державного бюро розслідувань направили документи щодо розслідування дій поліції Кіровоградщини за фактами стрілянини Олександра Поворознюка по жителях Олександрійського району Юрію Ткачу і Михайлу Никифорову.

Раніше в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону в січні 2023 року житель села Богданівка Юрій Ткач розповів, як Олександр Поворознюк тричі завдав йому вогнепальних поранень. В інтерв’ю, яке вийшло 16 серпня, Юрій також повідомив, що Поворознюк знову стріляв по ньому. Михайло Никифоров в інтерв’ю Гордону у квітні розповів, як став інвалідом після того, як Олександр стріляв по ньому і поранив.

Дмитро Гордон звертався до правоохоронних органів із заявами із проханням розслідувати ці випадки. 2 серпня Дмитро виступив із відкритим зверненням. Журналіст закликав міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка і генерального прокурора України Андрія Костіна розслідувати діяльність Поворознюка та державних посадовців, які допомагають йому уникнути правосуддя.

Через позов Гордона Поворознюк подав на нього до суду.