На сьогодні полювання на Кіровоградщині не дозволено

Перегляди: 1864

Кіровоградщині не погодили ліміти полювання, тому полювання з будь-якою метою у регіоні не дозволено.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Стаття 16 закону Про мисливське господарство та полювання визначає, що ОВА погоджує затверджені ліміти щодо відстрілу визначених тварин у певний сезон полювання. Другим повноваженням є стаття 32, яка визначає ветеринарно-санітарні експертизи, які проводяться незалежно від строків мисливського сезону відповідними працівниками.

«Діяльність українського товариства мисливців регламентується статтею 16. Їхня діяльність регулюється положеннями та затвердженими лімітами Держлісагентства України. Суб'єктом подання лімітів є відповідальний територіальний орган державного лісового агентства України за погодженням з ОВА та. Далі ці ліміти подають на затвердження Міністерства аграрної політики та міністерства довкілля. міністерство довкілля погоджує, Міністерство аграрної політики затверджує ліміти, які повертаються на територію для здійснення мисливського полювання у сезон. Подавати ліміти повинен відповідальний територіальний орган Державного лісового агентства України за погодженням з ОВА. Далі ці ліміти подають на затвердження Міністерства аграрної політики та Міністерства довкілля. Міністерство довкілля погоджує, а Міністерство аграрної політики затверджує ліміти для мисливського полювання у сезон», - розповів Павло Конопко.

Посадовець зазначив, що ліміти, які відправили на погодження ще у березні 2023 року, протягом чотирьох місяців досі знаходяться на процедурі, тому права полювати у регіоні ніхто не має.

Окрім того, він зауважив, що через ведення бойових дій міграція диких тварин стала неконтрольованою.

На близько двох тисячах кілометрів на Кіровоградщині проводять пероральне вакцинування тварин від сказу на 8 секторах. Необхідний санітарно-епізотичний відстріл тушок для обстеження і визначення ефективності пероральної вакцинації тварин від сказу. Але враховуючи, що Кіровоградська область не має лімітів на полювання, полювати на тварин навіть заради експертизи не можна.