На Кіровоградщині засудили чоловіка, який у складі організованої групи грабував літніх людей

Перегляди: 518

До 11 років позбавлення волі Знам'янський суд засудив учасника організованої злочинної групи, яка грабувала літніх людей.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організовану злочинну групу у складі чотирьох осіб правоохоронці викрили у січні 2020 року. Зловмисники вчинили низку розбоїв у містах Світловодськ та Знам’янка.

Прокурори довели у суді, що 39-річний засуджений входив до складу злочинного угруповання, члени якого взимку 2020 року, з метою наживи, нападали на помешкання самотніх пенсіонерів у селищі Знам’янка Друга. Незважаючи на ретельну конспірацію злочинців, ролі кожного із учасників угруповання вдалося встановити, а щодо одного із членів злочинної групи – довести в ході судових слухань кожен епізод злочинної діяльності. Його засудили до 11 років позбавлення волі.

Інформацію про те, що пенсіонери мають заощадження, зловмисники отримували заздалегідь. До осель потерпілих потрапляли глибоко вночі. Для нападу використовували заточки та ножі, обличчя маскували під балаклавами. Нападники вдавалися до різних методів психологічного впливу на пенсіонерів та насильства - залякували, зв’язували та били. Потерпілі літні люди при цьому зазнавали серйозних психологічних та фізичних страждань.