У Кропивницькому презентували друге видання книги «Місто на поштовій листівці» (фоторепортаж)

Перегляди: 806

Сьогодні, 14 вересня, в Обласному краєзнавчому музеї презентували друге доповнене видання книги «Місто на поштовій листівці». Автори книги: краєзнавець Володимир Поліщук та колекціонер Юрій Тютюшкін.

«Три роки назад ми з Юрієм Тютюшкіним видали книгу «Місто на поштовій листівці», сьогодні презентуємо її друге видання. У ній зібрали усі поштові листівки, які випустили до 1917 року з видами нашого міста, так звані документальні листівки. Це друге видіння доповнили десь 80-ма новими листівками. У книзі приблизно їх десь 220. Її розділили за видавцями та за роками їхнього виходу. Коли саме з’явилися перша листівка із видом нашого міста, достеменно невідомо», - розповів CBN краєзнавець Володимир Поліщук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Понад 80 відсотків листівок, які є у книзі, належать колекціонеру Юрію Тютюшкіну.

«Давно мав намір видати книгу з листівками. Завдяки підтримці Поліщука – це зібрання побачило світ. Книги ми подарували місцевим музеям та бібліотекам», - говорить Юрій Тютюшкін.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.