У Кропивницькому відкрили виставку «Нерозказані історії» авторства маріупольського художника (фоторепортаж)

Перегляди: 234

Сьогодні, 15 вересня, у музеї Олександра Осмьоркіна відкрили виставку «Нерозказані історії» маріупольського художника Павла Пономаренка.

Загалом на виставці представили 41 роботу художника. Твори виконані акриловими та гуашевими фарбами в авторській манері у 2022-23 роках у Львові. Роботи художника, які він створював раніше, у Маріуполі, залишилися там, їх подальша доля невідома.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За допомогою цієї виставки я пропоную відчути ті емоції, котрі відчували, я в цьому впевнений, багато маріупольців. Умовно виставку можна поділити на дві частини - чорно-білу та кольорову. Можна сказати, що ця виставка відображає мій стан в той чи інший період часу, судячи за кольорами - чорно-білі роботи тогорічні, бо восени 22-го я почав робити вже щось кольорове. Відрефлексовані події з моєю родиною, містом та державою вилилися в чорно-білі роботи з додаванням червоного. Але серед них є й позитивні чорно-білі роботи - це львівські трамвайчики. Роботи абсолютно різні за виглядом, але в них є одна загальна риса - кожна з них щось розповідає. Це ті історії, котрі сталися вже тут у Львові зі мною та моїм оточенням. На художника впливає багато чого - новини, люди, загальна ситуація. Я пропоную зануритися у виставку та відчути ті емоції, котрі відчував я, коли робив ці роботи: сум, тугу, веселість, радість та взагалі позитив», - прокоментував відкриття виставки Павло Пономаренко.

Експонуватимуть виставку протягом кількох тижнів.

Павло Пономаренко народився 1 травня 1979 року у Маріуполі. Закінчив Харківський національний університет радіоелектроніки за спеціальністю «комп'ютерні мережі та системи». Працював на Маріупольському металургійному комбінаті «Азовсталь».

З початком війни змушений був разом з дружиною та трьома дітьми у середині березня 2022 року покинути рідне місто. Нині мешкає у Львові. Учасник всеукраїнських та міжнародних художніх виставок. Працює у жанрі кубізму, абстрактного мистецтва. У своїх роботах пропонує бачення навколишнього світу через аналіз геометричних форм. Першу персональну виставку презентували у Маріуполі у 2021 році. У липні 2022 року відбулася його персональна виставка «Рефлексії» в галереї «ХотАртХол» у Львові в рамках проєкт "Україна після 24.02".

Фото Ігоря Філіпенка, CBN