У Кропивницькому відкрили виставку, присвячену подвигам рятувальників (фоторепортаж)

Перегляди: 1129

Сьогодні, 15 вересня у кропивницькому ЦНАПі до Дня рятівника відкрили виставку «Народжені рятувати», присвячену бійцям ДСНС.

Під час відкриття експозиції представили 27 світлин, зроблених операторами ДСНС під час ліквідації наслідків надзвичайних подій. На них бійці ДСНС зображені під час виконання своїх службових обов'язків: гасіння пожеж, порятунку і пошуку людей, ліквідації наслідків обстрілів. Всі світлини створювали вже під час повномасштабного вторгнення у межах міста Кропивницький та Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Окреме місце зайняла світлина Віталія Дубіни - 30-річного піротехніка ДСНС, який загинув 3 травня 2023 року під час розмінування Чугуївського району Харківської області. Загиблого рятувальника на заході вшанували хвилиною мовчання.

«Це фото, які ми ніколи не показували на загал, але вони вже стали частиною історії ДСНС та Кіровоградської області. Загалом ми представляємо сьогодні 27 світлин. Також тут розміщена світлина нашого загиблого піротехніка Віталія Дубіни. Цією виставкою ми також вшановуємо його пам’ять», - розповіла речниця ГУ ДСНС Оксана Мачак.

Переглянути світлини можна буде ще протягом кількох тижнів на першому поверсі ЦНАПу міста Кропивницького.

Окрім того, під час відкриття виставки представники міської та обласної ради вручили відзнаки рятувальникам, які проявили себе під час служби.

Нагадаємо, День рятівника в Україні відзначають з 2008 року 17 вересня.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN