На Кіровоградщині у 2023 році до судів скерували 14 позовів щодо неналежного утримання укриттів

Перегляди: 777

На Кіровоградщині від початку 2023 року до судів області скерували 14 позовних заяв щодо неналежного утримання укриттів.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"На другому році повномасштабного вторгнення та постійної загрози ракетних обстрілів, ще не усі укриття є придатними для комфортного перебування, а окремі з них перебувають у неналежному стані. На виявлені факти неналежно облаштованих захисних споруд прокурори Кіровоградщини відреагували цивільно-правовими заходами впливу. Так, з початку року до судів області скеровано 14 позовних заяв щодо неналежного утримання таких об’єктів. Йдеться про приміщення загальною площею 8070 кв. м, у яких, за потреби, зможе перебувати до 10 тис. осіб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на сьогодні задовольнили 6 таких позовів щодо укриттів на майже півтори тисячі людей. Власників та балансоутримувачів цих споруд зобов’язали привести приміщення у готовність для використання за призначенням.

Під наглядом ювенальних прокурорів перебуває питання впорядкування укриттів у навчальних закладах. Таких в регіоні налічується 110: при цьому 88 - визнано як «обмежено готовими» та 2 – «не готовими» до використання за призначенням. Наразі у багатьох з них тривають ремонтні роботи, які здійснюються за бюджетні кошти. Вживаються заходи представницького характеру. До прикладу, лише за одним позовом ювенального прокурора у 6 навчальних закладах Кропивницької ОТГ створили укриття для 217 дітей.

Наразі ювенальні прокурори підготували ще 10 позовів про зобов’язання органів влади та місцевого самоврядування облаштувати укриття учням та дошкільнятам у кількох громадах області.