Кіровоградська область посіла 22 місце за загальним рейтингом НМТ

Перегляди: 1267

За результатами дослідження Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Сухомлинського, Кіровоградська область посіла 22 місце із 25 серед областей України за підсумками Національного мультипредметного тесту.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця обласного департаменту освіти та науки Ельза Лещенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За основу були взяті результати з предметів: українська мова, математика, історія України та англійська мова. З середнім балом в 141,17 Кіровоградська область посіла 22 місце, відстаючи лише на 9 балів від міста Київ, що зайняло перше місце з середнім балом 150.

«За результатами загальнодержавного рейтингу Кіровоградська область займає: українська мова - 22 місце серед всіх областей України, математика - 23 місце, історія України - 19 місце, англійська мова - 12 місце», - розповіла Ельза Лещенко.

Зі слів посадовиці, найкращий середній бал отримали учні освітніх закладів, які підпорядковані Кіровоградській обласній державній адміністрації (Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 2, Центральноукраїнський ліцей-інтернат спортивного профілю в смт Пантаївка та Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат в Кропивницькому): з української мови - 161,71 бал, з математики - 148,48 балів, з історії України - 153,27 бала, з англійської мови - 159, 23 балів.

Найнижчий середній бал отримали отримали учні з навчальних закладів наступних громад: Вільшанська селищна громада - 130 балів з англійської мови, Глодоська сільська громада - 131 бал з Історії України та 91 бал з математики, та Великоандрусівська сільська громада - 134 бала з української мови.