У Кропивницькому відкрили оновлений Музей історії українського хореографічного мистецтва (фото)

Перегляди: 2119

Сьогодні, 20 вересня, у колишньому приміщенні Національного банку відкрили оновлений Музей історії українського хореографічного мистецтва. Його відкрили у рамках 53-го Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

«Ми сьогодні відкриваємо оновлений Музей історії українського хореографічного мистецтва в приміщенні Національного банку. Це три зали, що займають площу 100 квадратних метрів. Цей музей буде працювати стаціонарно, і тут будуть проводити заходи. Це – про нашу історію, культуру, традиції. Кіровоградщина отримала ще один об'єкт культурної спадщини», - розповів керівник Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Борис Шевченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами директора музею, наказ про створення такого культурного закладу був ще у 2004 році. На відкриття оновленого музею витратили тільки кошти, які заробляв Кіровоградський обласний краєзнавчий музей. Додаткового фінансування не було.

«Це музей був раніше розташований на Хуторі Надія – це держаний заповідник. Відкриття цього культурного закладу– ініціатива обласної спілки хореографів. До речі, це – єдиний музей в Україні та Європі, тут все про історію хореографії не тільки Кіровоградщини, а й всієї України», - розповіла директорка департаменту культури та туризму Кіровоградської ОВА Уляна Соколенко.

Як раніше повідомляло CBN, будівля банку на вулиці Великій Перспективній – архітектурна пам’ятка кінця ХІХ (Побудова 1898–1900 рр за різними даними). Збудована за проєктом архітектора Лишневського.

Музей працюватиме з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00 години.

Фото: Інна Сажевська, CBN.