Кінологи поліції Кіровоградщини отримали від американського фонду трьох собак (фоторепортаж)

Перегляди: 2126

Кінологічна служба ГУ Нацполіції Кіровоградщини отримала трьох службових собак у рамках благодійної допомоги від фонду американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета.

Так, кінологічна служба поліції Кіровоградщини отримала трьох службових собак з Нідерландів: одну бельгійську вівчарку малінуа, одну бельгійську вівчарку меліхар та одну голландську вівчарку. Вік собак - від року до півтора. З самого народження їх готували до відправлення в Україну.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ці собаки поки не поставлені на запахи, але у них розвинута реакція до пошуку. Також вони контактні до людей і досить молоді. Кінологи будуть тренувати їх за різними напрямками: одна собака шукатиме людські рештки, одна - наркотичні речовини, інша - вибухівку», - розповів начальник кінологічного центру ГУ Нацполіції Кіровоградської області майор поліції Артем Матвєєв.

Окрім того, фонд надав кінологам замінники запахів вибухових речовин, пристроїв та зброї для тренування собак. Як повідомив Артем Матвєєв, запах замінника ідентичний на 100% до реальних речовин, але є абсолютно безпечним для роботи.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN