У Кропивницькому у рамках театрального фестивалю «Вересневі самоцвіти» виступив театр з Дніпра (фото)

Перегляди: 1233

Вчора, 20 вересня, на третій день всеукраїнського театрального фестивалю «Вересневі самоцвіти» у Кропивницькому з виставою-телефільмом «З вірою і надією у серці» виступив Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр імені Шевченка.

Виставу-телефільм «З вірою і надією у серці» створили у 2021 році до Дня пам'яті захисників України. Головною героїнею є Марія Іванівна - мати воїна АТО, яка протягом багатьох років чекає звістки про свого єдиного сина Олексія, який зник безвісти після бою під Іловайськом. Вірячи, що її син все ще живий, Марія Іванівна допомагає медсестрам у шпиталі для поранених, сподіваючись отримати хоч якусь звістку про Олексія.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Постановка і сценографія вистави - заслужена артистка України, директорка-художня керівниця театру Оксана Петровська, яка і зіграла у ролі Марії Іванівни. Роль її сина Олексія виконав артист драми Василь Петрушко, його дружини - артистка драми Вікторія Приліпко, їх сина - Денис Кукса.

Нагадаємо, 18 вересня у Кропивницькому відкрили 53-тій всеукраїнський театральний фестиваль «Вересневі самоцвіти». Триватиме фестиваль до 24 вересня.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN