Є думка, що йде розрахунок за певні політичні рішення, - директор Театру корифеїв Вандрашек про конкурс на заміщення його посади

Перегляди: 2009

Директор Театру корифеїв В’ячеслав Вандрашек вважає, що конкурс на посаду директора театру може бути політичним розрахунком.

Про це він розповів у програмі «Нові правила» для CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Є думка, що йде політичний розрахунок за певні політичні рішення і голоси. Коли відбувалися події у обласній раді, то цей комунальний заклад був обіцяний за певні голоси певній політичній силі», - зазначив В’ячеслав Вандрашек.

Також він говорить, що проведення конкурсу є незаконним, зокрема через те, що у комісії були присутні люди, які не мали підстав до неї входити.

«Конкурс оголосили 3 серпня. У розпорядженні від голови обласної ради чітко прописано, хто має бути членами комісії. Згідно нього - це три людини від театру, які не є членами трудового колективу, три людини від громадських організацій, дві людини від обласної ради та представник ОВА. У результаті з'являються три людини, які жодного відношення ні до облради, ні до ОВА не мають. 15 серпня ОВА написала лист до облради, де вказала, що не дають свого члена комісії, бо вважають, що конкурс є недоцільним і незаконним. Яким чином облрада надала повноваження театрознавцям з Києва бути членами комісії? І яким чином на місце ОВА вони посадили людину, яка не є її представником? Ще Юрій Васильович сказав, що якщо колектив підтримає Вандрашека, то Вандрашек буде директором. Був збір колективу і протокол передали облраді. Ми вирішили не делегувати своїх людей, щоб не вмішуватися у незаконні дії, у нас не було жодного проти. І вони звернулися до мене, щоб я не приймав участь у цьому конкурсі, бо він незаконний», - розповів В’ячеслав Вандрашек про проведення конкурсу.

Директор театру зазначає, що для нього проведення цього конкурсу є драмою та трагедією, адже залишає свій відбиток на репутації театру, міста та області.

«Цей конкурс для мене і драма, і трагедія, і комедія. У першу чергу страждає колектив, театр, імідж міста та області. Проведення цього конкурсу накладає драматичний відбиток на наш драматичний театр», - сказав посадовець.

Остаточно прийняти рішення щодо призначення нового директора театру мають на найближчій сесії Кіровоградської обласної ради. Там же повинні розглянути і петицію від колективу театру корифеїв щодо припинення тиску на установу.

Нагадаємо, конкурсна комісія затвердила на посаду директора Театру корифеїв київського режисера Сергія Корнієнка.

Розмову з директором Театру корифеїв В'ячеславом Вандрашеком та режисером мистецького фестивалю «Kropfest» Сергієм Компанійцем про конкурс на заміщення посади директора театру дивіться повністю о 19:00 у програмі «Нові правила» на сайті та ютуб-каналі CBN.