Кропивницький театр показав рок-оперу «Кохання панночки» в рамках фестивалю (фоторепортаж)

Перегляди: 2260

Театр імені Кропивницького сьогодні, 23 вересня, показав рок-оперу «Кохання панночки» в рамках 53-го фестивалю «Вересневі самоцвіти».

Режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв України Євген Курман. Прем'єра відбулася 27 вересня 2020 року, але постановка постійно присутня в репертуарі, сьогодні її показали в рамках фестивалю «Вересневі самоцвіти». «Кохання панночки» - вистава за п’єсою Марка Кропивницького по повісті «Вій» Миколи Гоголя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Марко Кропивницький, розвиваючи репертуар українського театру, багато і плідно працював над інсценізаціями літературних творів світового значення. І закономірно, що в театрі, який носить ім’я корифея, є ця постановка.

У виставі кропивничан несподівано виникає мотив палкого кохання Панночки та Хоми Брута. Майстерно переплетені народні традиції та українське бароко, романтичного звучання набувають інші теми цього поліфонічного твору. За жанром це рок-опера і у виставі задіяна вся трупа театру.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

[caption id="attachment_166937" align="aligncenter" width="640"] Фото: Ігор Філіпенко, CBN.театр[/caption]