У Кропивницькому Миколаївський театр представив виставу «Старший брат» (фоторепортаж)

Перегляди: 1155

Учора, 22 вересня, у Кропивницькому в рамках фестивалю «Вересневі самоцвіти» Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії показав виставу «Старший брат».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Старший брат» – вистава за мотивами пʼєси Марини Смілянець «Молитва за Елвіса», премʼєра якої відбулась у 2023 році. Режисером є заслужений артист України Сергій Чверкалюк. Головні ролі зіграли актори Іван Знахаренко та Іван Гобокан. 

Історія зосереджена на суперечці двох братів, учасника АТО Юрія та офісного менеджера Артема, які мріяли стати успішними музикантами. На сцені вони не лише намагаються переконати один одного, а й розмовляють з власною совістю, згадують дитинство і те, як передчуття великої війни не полишало одного з братів ще задовго до 2014 року.

Зрештою молодший брат Артем все ж зрозумів Юрія та з початку широкомасштабного вторгнення росії приєднався до сил ТрО, щоб продовжити боротьбу за незалежність України.

Основна ідея вистави – висвітлити трагедію, яку переживають щоденно сотні українців під час війни, а також змусити замислитись над відповідальністю за власну долю та майбутнє своєї країни.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.