У Кропивницькому стартував другий етап мистецької акції «Вражаючі образи» (фоторепортаж)

Перегляди: 1864

Сьогодні, 24 вересня, в рамках фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» у театрі імені Марка Кропивницького стартував другий етап мистецької акції «Вражаючі образи».

«Сьогодні відбудеться підбиття підсумків першого етапу акції «Вражаючі образи». Це був своєрідний експеремент. Було активне голосування, де відібрали художників, які шляхом жеребкування обрали собі образи, які вони потім малювали. Цей процес некороткочасний, бо потрібно зробить начерки, а далі художники домальовували портрети у себе в майстернях.  Це тривало десь півтора місяця. А потім шляхом голосування в інтернеті обрали переможців», -  розповіла заступниця директора Музея мистецтв з наукової роботи Ганна Осіпова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це спільний проєкт Музея мистецтв та Театру імені Кропивницького. Ціль якого – популяризація мистецтва як театрального так і художнього. Сьогодні нагороди отримають художники за яких голосували глядачі», - розповів директор Театру корифеїв В’ячеслав Вандрашек.

Дипломами та подарунками відзначили художників: Ольгу Голуб, Оксану Калюжну, Ігоря Вишніченка.

Після нагородження стартувала друга акція «Вражаючі образи». 10 художників шляхом жеребкування обрали собі образи та почали малювати акторів театру.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN