У Кропивницькому попрощалися із загиблими військовими (фото)

Перегляди: 2645

Сьогодні, 26 вересня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища провели в останню путь солдата Максима Вдовенка і молодшого сержанта Олександра Ященка.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Максим Вдовенко народився 22 серпня 1978 року в Білорусі. Шкільні роки минули в Кропивницькому, закінчив школу №27. Пройшов строкову службу в аеромобільних військах.

У лютому 2023 року пішов добровольцем захищати України від російських агресорів, служив на посаді майстра-гранатометника відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки. Загинув 12 вересня в районі Кліщіївки Бахмутського району.

«Макс вмів дружити й жити, все робив від душі. Був дуже начитаним. Познайомилися, коли мені було вже за 30 і я дуже шкодую, що не знав його з дитинства, ми б такого натворили... Ми в дитинстві читали однакові книжки. Він дуже тонко все відчував, був емоційним. Думаю, міг би й щось писати, аби хотів. Грав на гітарі круто, відкрив багато музики для мене, любив не мейнстрімне. Дуже любив з деревом працювати, у нього загалом золоті руки. Він пішов до ЗСУ добровольцем, але у цивільному житті йому завжди складно було працювати за графіком й у рамках. Він вважав, що у нього все є, і саме це він пішов захищати», - розповів CBN Андрій Лисенко, військовослужбовець та друг Максима.

Олександр Ященко народився 18 червня у Кропивницькому. Після закінчення школи вступив до ПТУ №15, отримав спеціальність кухаря. Потім була строкова служба. Займався підприємництвом в сфері торгівлі.

У лютому 2023 року чоловіка мобілізували до лав ЗСУ, командував відділенням розвідувального взводу. Загинув 20 вересня під час мінометного обстрілу острову Козацький Бериславського району Херсонської області.

«Він був чудовим чоловіком і батьком, гідним поваги командиром, нашим другом. Завжди підтримував. Співчуття рідним і близьким. Словами не виразити, як тяжко зараз на серці. Ми його ніколи не забудемо», - поділилися зі спогадами під час прощання бойові побратими Олександра Ященка Едуард і Андрій.

Панахиду за загиблими відслужив капелан Кропивницької єпархії Православної церкви України отець Володимир.