Кропивницька громада підписала договори про співпрацю з німецьким та нідерландським містом (фото)

Перегляди: 846

Кропивницька громада підписала трьохсторонні договори із містами-побратимами - німецьким Крефельдом та нідерландським Венло. Про це сьогодні, 27 вересня, під час брифінгу повідомив секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

«7 вересня ми виїхали до міста Крефельд, де зустрілися з мером та обговорили умови співпраці. А потім поїхали до Венло. Це буде допомога соціального напрямку, тобто вони готові допомагати ВПО, людям, які постраждали від російської війни. Це можуть бути кошти, чи матеріали. Також у планах відкрити онлайн школу німецької мови, аби наші діти мали можливість навчатися безплатно. Також є можливість, аби студенти наших навчальних закладів, які вчать німецьку, проходили практику у містах-побратимах. Але питання освіти ще будемо обговорювати із начальницею управління освіти Кропивницької міськради Ларисою Костенко», - розповів заступник міського голови Михайло Бєжан, який очолював делегацію міста під час підписання угод.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами заступника міського голови, вони уже отримали 10 ноутбуків, які планують передати школам.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN