На Кіровоградщині СБУ викрила посадовця, який вкрав майже 1 млн грн на закупівлі генераторів

Перегляди: 4567

На Кіровоградщині Служба безпеки викрила посадовця, який, працюючи в одному з комунальних підприємств у сфері енергозабезпечення критичної інфраструктури, розкрадав бюджетні кошти на закупівлі генераторів.

Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області в Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, злочинну схему організував директор КП. Посадовець закуповував технологічне обладнання для роботи підприємства за штучно завищеною ціною, а одержану «різницю» привласнював.

СБУ встановила, що в лютому цього року підозрюваний придбав за 2,5 млн грн дизельний генератор іноземного виробництва без проведення відповідного тендеру.

При цьому ринкова вартість генератору не перевищує 1,7 млн грн.

Для реалізації «схеми» організатор вносив недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила нанесення збитків комунальному підприємству на майже 1 млн грн.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

[caption id="attachment_167195" align="alignnone" width="640"] Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області[/caption]