Депутати Кропивницької міськради ухвалили рішення щодо об'єднання двох медзакладів

Перегляди: 1380

Сьогодні, 28 вересня, депутати ухвалили рішення щодо приєднання КНП «Міський пологовий будинок з функціями перинатального центру II рівня» до Міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це стало відомо з онлайн-трансляції ХV засідання дев’ятої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання.

«Міська лікарня швидкої медичної допомоги в статусі кластерного закладу не буде виконувати функції просто швидкої допомоги. Її функціонал розшириться - мінімум 20 напрямків медичного обслуговування. Ми змінимо її статут, її назву, і, відповідно, цей новостворений об'єднанням медичний заклад буде вимагати проведення конкурсу на призначення керівника. На створення конкурсу потрібен місяць», - розповіла начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук під час засідання сесії.

Рішення підтримали 24 депутати.

Попередньо, на початку засідання колишній очільник Міської лікарні швидкої медичної допомоги Руслан Іванов виступив щодо свого звільнення з посади директора НКП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги».

Як повідомляло CBN, Руслан Іванов 14 серпня заявив, що його звільнення стало несподіванкою. Подаючи заяву на звільнення, він також подав документи про призначення його на посаду очільника лікарні, які в результаті не прийняли та сказали, що це питання не на часі.

«За два місяці до цього згідно з контрактом, який у мене був №19 від 2018 року, я хотів подати повний пакет документів: перша заява – це про звільнення з посади директора КПН у зв’язку із закінчення терміну дії контракту від 2 серпня, і друга – про призначення мене на період воєнного стану, плюс один рік із наступним проведенням конкурсу на посаду директора», - пояснив Руслан Іванов.

На противагу ексочільнику закладу, Оксана Макарук відповіла, що підставою для звільнення була його власноруч підписана заява на ім'я заступника міського голови Олександра Мосіна:

«Руслан Іванов був призначений на посаду директора Міської лікарні швидкої допомоги як переможець конкурсу з укладенням строкового трудового договору-контракту, який діяв з 1 серпня 2018 року по 3 серпня 2021 року. Потім, за взаємною згодою сторін, строк дії зазначеного контракту продовжили ще на 3 роки. Його звільнили з посади директора КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» 2 серпня 2023 року у зв'язку з закінченням строку трудового договору, а також за підставою власноруч написаної заяви на звільнення з відповідним розпорядженням міського голови від 28 липня 2023 року. Процедура звільнення проведена з дотриманням вимог чинного законодавства», - відповіла Оксана Макарчук.

Також депутатка зауважила, що зараз йде реорганізація роботи двох медичних закладів НКП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» та КНП «Міський пологовий будинок з функціями перинатального центру II рівня», які очолює депутатка Романів Людмила.

Після виступу посадовиці, начальник управління запобігань корупції Олександр Шишко доповів про проведення антикорупційної перевірки в Міській лікарні швидкої медичної допомоги. З його слів, в медзакладі виявлені порушення, результати яких оприлюднять найближчим часом.

На запитання щодо офіційних зауважень до роботи ексочільника від депутата Анатолія Ларіна, Оксана Макарчук відповіла - таких не було. Також Анатолій Ларін під час публічного виступу заявив, що ніяка особа не може бути звинувачена на час проведення розслідування та до офіційного вироку суду.

В підтримку Руслана Іванова, депутатка Ольга Ковальова-Алокілі винесла на розгляд депутатський запит щодо скасування розпорядження заступника міського голови Олександра Мосіна про звільнення та призначення на місце директора Міської лікарні швидкої медичної допомоги Романів Людмили, і разом з тим затвердити Руслана Іванова на попередню посаду. Запит був відхилений.

Також внесення правок в рішення від депутата Олександра Шабардіна щодо проведення конкурсної комісії не прийняли за браком голосів. Проголосували лише 14 депутатів.