Кропивницька лікарня увійшла першою в області до національної інформаційної системи трансплантації

Перегляди: 1475

Лікарня Святого Луки стала частиною національної інформаційної системи трансплантації органів і тканин, лікарня уповноважена вести реєстр даних про донорів.

Про це повідомляє Лікарня Святого Луки у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми багато працювали над цим, але робота не завершується – наша мета стати клінікою, де провідні хірурги проводитимуть операції з трансплантації органів. Станом на зараз шість наших фахівців пройшли навчання й стали регіональними трансплант-координаторами. Тобто лікарня уповноважена вести реєстр даних про донорів. Крім того, ми підписали угоду з Інститутом серця про співпрацю в організації трансплантації серця, нирки, печінки та легень», - йдеться у повідомленні.

Єдина державна інформаційна система трансплантації – це сучасна автоматизована інформаційна система. Функціонал ЄДІСТ побудований таким чином, щоб уникнути будь яких маніпуляцій та мінімізувати людський чинник під час підбору пар «донор-реципієнт». Пошук пар здійснюється автоматично за чітко визначеними критеріями на основі сумісності за медичними показниками, екстреності випадку трансплантації, наближеності лікарень, де знаходяться донор та реципієнт, та за іншими показниками.

Система містить окремий реєстр осіб з трансплантованим анатомічним матеріалом, що дозволяє фахівцям відслідковувати стан здоров’я таких пацієнтів та контролювати призначення спеціальних медичних препаратів – імуносупресантів.