Очільник КП «Теплоенергетик» не погоджується з результатами перевірки Держаудитслужби

Перегляди: 1244

Сьогодні, 29 вересня, Олександр Чельник під час брифінгу в Кропивницькій міськраді не погодився з результатами перевірки Держаудитслужби, яка виявила порушення в роботі підприємства на загальну суму в понад 126 млн грн.

Як повідомила CBN Держаудитслужба, ревізори провели перевірку в Комунальному підприємстві «Теплоенергетик» та виявили порушення законодавства на 126,3 млн грн, а саме: порушення, що призвели до втрат - 36,8 млн грн (закупівля газу за завищеною ціною в 34,6 млн грн, зазнання збитків в процесі закупівлі солі на 1,5 млн грн та завищена оплата ремонтних робіт, з яких 406,6 тис. грн - виконання робіт із відновлення асфальтового покриття та 193,3 тис. грн - витрати підрядної організації на роботу машин та механізмів) та інші порушення, що не призвели до втрат – 89,5 млн грн (завищення тарифів на послуги з постачання теплової енергії населенню, установам і організаціям, які фінансуються з державного та/або місцевого бюджетів).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Матеріали ревізії передали до правоохоронних органів.

Проте, директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник не згоден з результатами перевірки, посилаючись на некомпетентність перевірки. З його слів, документацію підприємства навіть не хотіли бачити.

«Результати перевірки мене здивували. Щодо закупівлі солі: вони стверджують свої висновки тим, що система відеоспостереження транспортних засобів «Гарпун» не зафіксувала рух семи з десяти вантажівок з сіллю, яку отримало підприємство документально та фізично. У мене наявні всі документи, де є підписи водіїв, завідувачки складу, охорони тощо. Але їх просто не хотіли бачити, посилаючись на сумнівну систему відеоспостереження, використання якої досить сумнівне в часи повномасштабного вторгнення», - розповів Олександр Чельник.

Також Олександр Чельник прокоментував ситуацію навколо закупівель газу: згідно з новими правками до закону 1730, завдяки яким теплогенеруючим підприємствам дозволили погоджуватись на договори реструктуризації, КП «Теплоенергетик» погодився на регулювання заборгованості перед газопостачальними компаніями та подав відповідну заяву, після чого підприємство включили в реєстр. Завдяки цьому, Державна виконавча служба повинна була зняти арешт з рахунків підприємства та зупинити виконавчі провадження.

«За умов договору газопостачальника, через 45 днів з початку опалювального сезону підприємство КП «Теплоенергетик» мало розрахуватись за вжитий газ, проте лише 2 січня Державна виконавча служба зняла арешт з рахунків підприємства, через що нас перевели до «постачальника останньої надії» та виставили рахунок в 55 млн грн. Від цього постраждали і тарифи. Хоча, якби з рахунків зняли арешт раніше, чого я намагався домогтись, підприємство сплатило лише 16 млн грн. Звинувачувати мене в бездіяльності неможливо, оскільки запит на зняття арешту був відправлений до централізованих установ, які розглянули його вже надто пізно», - додав Олександр Чельник.

Також зі слів Олександра Чельника, буде проведена альтернативна судово-бухгалтерська експертиза.