У похід вперше: що взяти з собою, щоб було комфортно

Перегляди: 566

Спортивний туризм — улюблене заняття багатьох людей, але навіть якщо ви не адепт такого виду відпочинку, відправитися в похід усе одно цікаво. Від того, як пройде підготовка до заходу, залежить дуже багато. Ви або закохаєтеся в цей вид відпочинку, або назавжди викреслите його зі списку розваг.

У процесі підготовки до першого в житті походу завжди корисно попросити допомоги у досвідченого туриста. Але якщо такого у вашому оточенні немає, можна впоратися й самостійно, орієнтуючись на наші підказки. Отже, що взяти з собою в похід, щоб було комфортно?

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перелік необхідних речей для походу з ночівлею

Перше, на що потрібно орієнтуватися під час складання списку, — спосіб пересування. Важливо заздалегідь розуміти, чи ви пройдете весь шлях пішки, проїдете на авто або велосипеді, або плануєте сплавлятися на човні. Від цього залежить, що брати з собою. Проте є також основний перелік речей, без яких у поході не обійтися:

  1. Намет чи тент. Якісний, відповідного розміру тент купити можна не лише для походу. Його зручно використовувати для облаштування тіньового навісу на дачі або лоджії, знайти інше застосування. У холодну пору року без намету не обійтися, а тент краще використовувати для додаткового захисту від вітру та дощу. А от у теплу погоду він цілком замінить намет. Натягнувши тент максимально близько до землі, можна отримати дах над головою, а відсутність бічних сторін дозволить вільно дихати, не знемагаючи від спеки.
  2. Спальний мішок. Це споконвічний атрибут будь-якого туриста, індивідуальний для кожного члена групи. Спальник використовують навіть влітку, захищаючись від протягів та забезпечуючи тепло прохолодними ночами.
  3. Пінка та килимок для сну. Вони допоможуть нівелювати нерівності землі та додадуть комфорту.
  4. Засоби зв'язку. Смартфон або планшет у поході незамінні, звичайно, якщо в тій місцевості, куди ви плануєте відправитися, є інтернет-покриття. В іншому разі найкраще подбати про наявність рації та заздалегідь навчитися нею користуватися. Усі засоби зв'язку мають бути повністю заряджені.
  5. Запальничка та сірники в непромокному пакуванні, засіб для розпалювання вогнища.
  6. Посуд та продукти. З собою обов'язково потрібно взяти казанок, металевий кухоль та миску, столове приладдя, а за бажанням — шампури або решітку барбекю. Знадобиться також тактичний ніж — універсальна річ, яка допоможе в готуванні їжі, нарізанні гілок, установленні намету та стане в пригоді за інших потреб.
  7. Аптечка. Мінімальний набір складається з перекису водню, пластирів, бинту, йоду, но-шпи, анальгіну, парацетамолу, мазі від ударів та опіків, активованого вугілля, засобів від комах, засобів для загоєння ран, препаратів від розладу шлунку.

Ну і, звичайно, все це добро доведеться скласти у туристичний рюкзак. Його потрібно купити обов'язково, адже вирушати в похід із валізою чи звичайною спортивною сумкою — не найкраща ідея. Крім найнеобхіднішого, у рюкзак можна скласти вудку, туристичний ліхтарик, невелику сокирку, компас та інше приладдя, що може стати в пригоді.

Похід — чудовий спосіб провести час на лоні природи, але до нього потрібно не тільки добре підготуватися, але й залишити після себе чистоту. Тому, крім інших речей, не забудьте взяти з собою місткі пакети для сміття.