У Долинській громаді відкрили перший храм ПЦУ (фото)

Перегляди: 1534

У Долинській відкрили перший в громаді храм Православної церкви України.

Будівництво дерев'яного храму розпочалося 28 січня 2023 року. Зводили його за кошти меценатів та місцевих жителів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На відкриття храму для проведення богослужіння прибув Архієпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

«Відкриття храму є символічним, адже це свідчення того, що добро переможе зло і до нашого народу прийде перемога. Ми, українці, не тікаємо, не опускаємо руки, ми боремося. Сьогодні у цьому храмі ми будемо просити бога як українці, щоб ми віднайшовши єдність, відстоювали свою державність. Щоб Господь захистив наших воїнів, і щоб те майбутнє, яке ми будемо втілювати, було світлим, радісним і у єдності, бо з тими якостями прийде і добробут», – сказав Архієпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

На відкриття храму зібралося понад сотню вірян, які чекали на появу церкви ПЦУ у своєму містечку.

«Це наша українська церква, тут ми будемо молитися за наших дітей, наш наших воїнів. Так, як потрібно робити це в Україні, а не молитися за московську церкву, дозволяти їй розростатись у нашій країні. Ми такі раді, що маємо цю церкву. У нас у районі багато церков, але ж вони всі московські», – розповіла CBN вірянка пані Клавдія.

На визначеному місці всередині церкви розмістили стенд із портретами загиблих воїнів з громади. Біля нього всі охочі могли поставити свічки та покласти квіти.

«Ми хотіли вшанувати наших Героїв-захисників, які, на жаль, загинули у цій війні. Тут зібрані всі наші хлопці, які починаючи з 2014 року, загинули у війні. Майже кожного я проводжав і відспівував», – розповів CBN настоятель храму протоієрей отець Олег Оніка.

Біля храму ще планують облаштувати територію та висадити алею з дерев. Загалом вартість будівництва на сьогодні становить від 3 млн грн.

Храм великомученика і цілителя Пантелеймона став єдиною церквою Православної церкви України у колишньому Долинському районі. Церкв УПЦ мп наразі існує 13.

Фото: Олена Павлюк, CBN.