«На імунізацію тварин від сказу виділяють не більш як 10% від того, що було раніше», - посадовець екоінспекції Олександр Яремчук у проєкті «Нові правила»

Перегляди: 921

В Україні на імунізацію тварин від сказу виділяють кошти не більше ніж 10%  від того обсягу фінансування, яке було раніше. Про це у проєкті «Нові правила» розповів Олександр Яремчук, заступник начальника управління біоресурсів Держекоінспекції Придніпровського округу.

«В Україні раніше проводили імунізацію тварин із літаків та охоплювали значні території. На сьогодні також проводять імунізацію, але на це виділяють кошти не більше як 10% від того, що було», - повідомив Яремчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також посадовець екоінспекції розповів, що не всі мисливські угіддя є державними.

«На території Кіровоградщини є визначення межі мисливських угідь. Мисливські користувачі мають відповідні документи, настанови з порядкуванням мисливського господарства, де передбачення і прописане в нормі. Мисливство, як спеціальне використання природних ресурсів - це одне визначення, а друге - як галузь, це як будь-який завод, чи комбінат. На сьогодні беремо нашу область: у нас існує 35 користувачів, з них п’ять користувачів, що належать державним лісовим господарствам, де державні лісові господарства мають мисливські угіддя, інше – це громадській організації, їм не надходять державні кошти», - розповів Олександр Яремчук.

Розмову з журналісткою та зоозахисницею Оленою Бринзою та заступником начальника управління біоресурсів Держекоінспекції Придніпровського округу Олександром Яремчуком повністю можна переглянути у відеопроєкті «Нові правила» на сайті та ютуб-каналі CBN.