На Кіровоградщині судитимуть керівницю відділу податкової, яка вимагала хабар у підприємця

Перегляди: 2133

Начальницю відділу контролю за відшкодуванням ПДВ податкової служби в Кіровоградській області, яка за хабар обіцяла безперешкодну реєстрацію податкових накладних, судитимуть на Кіровоградщині.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань в Телеграмі.

Як повідомляло CBN, за даними слідства, у червні цього року підозрювана вимагала від представника підприємства хабар у розмірі 90 тис. грн за подальше безперешкодне ведення бізнесу. Для цього керівник підприємства мав сплатити хабар посадовиці податкової в розмірі 1% від суми податкових накладних (йдеться про безпроблемну реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних).

Під час прогулянки з дитиною чиновниця одержала частину від обумовленої суми – 50 тис. грн, які поклала до кишенькового відділення дитячого візка. Тоді її і затримали «на гарячому».

Під час обшуків у приміщенні податкової служби та за місцем проживання підозрюваної, правоохоронці знайшли близько 1 млн гривень, 6 тис. євро та понад 26 тис. доларів США, а також документацію, яка має відношення до злочину.

Досудове розслідування завершили беззаперечним визнанням підозрюваної своєї вини у скоєному злочині.

За принципової позиції слідчих ДБР на потреби Збройних Сил України перераховано 268 тис. грн застави обраного запобіжного заходу.

Жінці загрожує 5 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

[caption id="attachment_167659" align="alignnone" width="640"] Фото: Державне бюро розслідувань[/caption]