ГО «Флора» розповість про зменшення ризиків радіаційного забруднення від уранодобувної діяльності у пресцентрі CBN

Перегляди: 334

Завтра, 4 жовтня, о 14:00 у прес-центрі CBN (Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, третій поверх ТЦ «Реал») відбудеться прес-конференція громадської організації  «Флора». Вона розкаже про результати конкурсу міні-грантів з метою підтримки проєктів, спрямованих на зменшення ризиків радіаційного забруднення від уранодобувної діяльності.

11 громад здобули можливість реалізувати свої проєкти для забезпечення безпеки та здоров'я своїх мешканців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Протягом останніх двох місяців ці громадські організації не побоялися взяти на себе відповідальність і вже встигли здійснити значущі кроки для розв'язання проблеми радіаційного забруднення. Деякі з них встановили станції моніторингу якості повітря, щоб надавати інформацію громадянам про склад повітря, яким вони дихають. Інші провели аналіз води у криницях та розповіли про її якість мешканцям. Ця ініціатива вже підвищила обізнаність громад про своє навколишнє середовище. А обізнаність - спонукає до дій», - йдеться у повідомленні.