Кропивницький тренер Геннадій Здітовецький отримав звання заслуженого

Перегляди: 1829

Геннадія Здітовецького, спортсмена та тренера-викладача з легкої атлетики Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву-2, нагородили званням «Заслужений тренер України» указом Міністерства молоді та спорту.

Про це повідомляє ГС «Федерація легкої атлетики Кіровоградської області» у Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомили на запит CBN у Федерації легкої атлетики Кіровоградської області, після закінчення педагогічного факультету в Київському державному інституті фізичної культури, у 1979 році Геннадій почав працювати тренером-викладачем з легкої атлетики у Кропивницькому. Спочатку викладав у Кіровоградській дитячо-юнацькій спортивній школі облспорткомітету, проте з 1991 року його перевели в Обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву-2, де і зараз продовжує тренувати спортсменів.

За часи роботи тренером-викладачем з легкої атлетики, Геннадій підготував 7 майстрів спорту України, майстра спорту України міжнародного класу та 17 членів національних збірних команд України. Також він тренував чемпіонів України: Антона Мокряка (чемпіон України 2016 року з легкої атлетики серед юнаків), Олега Тикула (чемпіон України 2017 року з легкої атлетики серед юнаків), Дмитра Яковенка (триразовий чемпіон України серед дорослих 2014, 2015 та 2016 років) та Олега Дорощука (чемпіон України серед юніорів за 2019 та 2020 рік).

Геннадій Здітовецький неодноразово нагороджувався подяками та грамотами Кіровоградської облдержадміністрації та обласної ради, згодом отримав подяки від Міністерства молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету України.