Льотну академію можуть передати до Харківського національного університету

Перегляди: 1239

На виконання рішення Вченої ради Національного авіаційного університету на погодження до Міністерства освіти і науки скерували проєкт розпорядження Кабміну «Про передачу цілісного майнового комплексу Льотної академії Національного авіаційного університету до сфери управління Міністерства оборони України».

Про це повідомляє Національний авіаційний університет.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Передати цілісний майновий комплекс Льотної академії Національного авіаційного університету (код згідно з ЄДРПОУ 37939527) зі сфери управління Міністерства освіти і науки до сфери управління Міністерства оборони України з приєднанням його до Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС) як відокремленого структурного підрозділу та надалі іменувати його – Льотна академія Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба», - йдеться у розпорядженні КМУ.

Як зазначають реалізація вказаного проєкту (розпорядження) не потребує додаткового фінансування з державного чи місцевого бюджетів. Студенти у разі ведення в дію розпорядження отримають диплом харківського вишу.

«Взяти до відома, що особи, які навчаються в Льотній академії Національного авіаційного університету, продовжують навчання в Льотній академії Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. Відповідно до частини шостої статті 23 Бюджетного кодексу України передати бюджетні призначення, передбачені у 2023 році Міністерству освіти і науки на функціонування Льотної академії, Міністерству оборони України», - йдеться у тексті проєкту розпорядження.

Як повідомили в Льотній академії на запит CBN, на сьогодні інформації щодо цього вони не отримували.