У Долинській квартири у відремонтованих недобудовах передають військовим та їхнім родинам

Перегляди: 2151

У Долинській ремонтують старі багатоповерхівки, квартири планують виділяти військовим, переселенцям та як службове житло.

Про це CBN розповів Долинський міський голова Євгеній Звіздовський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів Євгеній Звіздовський, цього року у Долинській завершується ремонт другої дев’ятиповерхівки, квартири з якої використовуватимуть як службове житло, а також як помешкання для військових та переселенців. Минулого року закінчилися ремонтні роботи у першому будинку, тоді роздали 72 квартири. Цього року у другій дев’ятиповерхівці планують підготувати для проживання ще 72 квартири.

“Це недобудови комбінату ГЗКОР, ці будинки простояли 30 років без діла. Але ми вирішили за 6 місяців зробити Ми зробили всередині всі ремонти, підвели комунікації, зробили покрівлю. Це все за кошти міського бюджету. Цей будинок ми будуємо 4 місяці, ще два місяці у нас є. Приблизно 25 грудня ми роздамо квартири. У нас на черзі зараз 120 військових, орієнтовно 70 отримають цього року квартири”, - розповів міський голова.

Посадовець зазначив, що до ремонтних робіт не залучали послуги підрядних організацій, всі роботи виконували працівники міського комунального підприємства. За його словами, ремонт одного будинку обійдеться у близько 12 млн грн. На сьогодні на другий будинок використали близько 7 млн грн.

“Ми їх розбили на різні критерії: службове житло, працівники, які отримають службове житло, військові. У першому будинку до 30 квартир передали родинам військових, 20 - військовим, які стояли у черзі. У другому будинку ми вирішуємо, як вірно розподілити”, - сказав Євгеній Звіздовський.

Загалом у Долинській ще 6 покинутих недобудов. Їх почали зводити у 1985 році у рамках будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (ГЗКОР). Проте у 1993 році будівництво було заморожено. Будинки, які зводили для майбутні працівників, залишилися покинутими.