У Кропивницькому попрощалися із загиблими військовослужбовцями (фото)

Перегляди: 2649

Сьогодні, 3 жовтня, у Кропивницькому попрощалися із п'ятьма загиблими у війні з росією військовими.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Відразу п’ятеро кропивничан, відважних воїнів, Героїв-захисників України знайшли собі вічний спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекоcхідного кладовища. Схиливши коліно містяни проводжали в останню путь солдата Владислава Назаренка, старших солдатів Сергія Коломейцева, Віталія Тіхонова, Семена Дудника, та сержанта Юрія Кузічкіна", - йдеться у повідомленні.

Сергій Коломейцев народився у Кропивницькому 13 вересня 1972 року. Тут закінчив середню школу №17, тут продовжив свою освіту в інституті сільськогосподарського машинобудування. Потім була військова служба, а по її закінченні – із травня по листопад 1994 року прийшов перший бойовий досвід: Сергій Коломейцев у складі окремого спецбатальйону брав участь в операціях багатонаціональних сил ООН по підтримуванню миру у місті Глинка колишньої Югославії. У 2015 році зі зброєю в руках захищав Україну в лавах ЗСУ. Проходив службу за контрактом до 2019 року включно. У складі 59 ОМПБр брав участь в АТО. Нагороджений медаллю «За оборону рідної держави». Після початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати територіальну цілісність України. 9 жовтня 2022 року він прийняв свій останній бій під Давидів Бродом на Херсонщині. Довгий час воїн вважався зниклим безвісти, але у вересні 2023 року експертиза ДНК підтвердила його загибель.

Владислав Назаренко народився 11 грудня 1986 р. у Кропивницькому, навчався в ЗОШ №2 та №20. Строкову службу розпочав у 2005 році. Під час російсько-української війни до лав ЗСУ був призваний у травні 2023. Служив у десантно-штурмових військах. Загинув 26 липня 2023 під час виконання бойового завдання від артилерійського обстрілу поблизу Бахмута.

Юрій Кузічкін народився і виріс у Дніпропетровську. У 1984 переїхав з родиною до Кіровограда. Останнім часом працював на підприємстві «Три Стар». У липні 2023 року Юрій Кузічкін пішов захищати Україну. 58-річний сержант – кулеметних загинув 22 вересня 2023 року виконуючи бойове завдання в селищі Григорівка Бахмутського району.

Віталій Тіхонов народився у Кропивницькому 22 червня 1985 року в сім'ї робітників. Отримав освіту у школі №22 та здобув професійну освіту в технічному училищі №2. Працював на ТОВ "Градолія". Був одруженим та виховував сина. У 2022 році, коли в Україну посунула російська навала, пішов на захист Вітчизни. Воював у складі 117 бригади ЗСУ. Старший солдат – гранатометник Віталій Тіхонов загинув 23 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області від вибуху ворожого снаряду.

Семен Дудник народився 4 лютого 1989 року в селі Мар’ївка Компаніївського району Кіровоградської області. Відразу після закінчення школи №31 у Кропивницькому пішов до Української армії. Потім був факультет фізичного виховання педуніверситету. З дитячих років захоплювався єдиноборствами. Володар чорного поясу із тхеквандо не міг не бути в еліті ЗСУ – служив у військах спеціального призначення, на найважчих напрямках і рубежах. Старший солдат – кулеметник Семен Дудник загинув 27 вересня 2023 року у бою під селищем Оріхів Запорізької області.

В останню путь воїнів провели рідні, друзі, земляки, побратими.

Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Фото: Олексій Каприця