Працівники Новомиргородського психоневрологічного інтернату виступили проти призначення нового директора закладу без конкурсу

Перегляди: 2260

Сьогодні, 4 жовтня, працівники Новомиргородського психоневрологічного інтернату виступили проти призначення нової директорки закладу без конкурсу, з відповідним зверненням представники трудового колективу приїхали до обласної ради.

Близько десятка працівників інтернату приїхали до Кропивницького, щоб подати звернення до обласної ради. Причина - проєкт рішення про призначення нової директорки інтернату. Кандидатуру, за словами людей, назначили без проведення конкурсу. Як аргументи на захист своєї позиції люди додали матеріали з офіційних сайтів обласних рад різних регіонів України, у яких йшлося про призначення керівників подібних закладів на конкурсній основі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Працівники обурені тим, що невідому їм людину хочуть призначити на посаду без проведення конкурсу. Люди кажуть, що відправляли до ОВА лист на захист свого директора, під яким підписався весь колектив, проте вони не задоволені відповіддю, яку їм надали.

“У колективі задають питання: чому не було відреаговано на лист, у якому ми підтримуємо свого керівника. Нам відповідь конкретно не надійшла, чому не проводиться конкурсна комісія, чому не питають думку колективу і призначають другу людину. Ми зверталися із листом, нам відповідь надійшла неконкретна. Пів року тому, може трохи раніше, нам стало відомо, що призначають нову керівницю. У кінці червня ми підписали звернення, що підтримуємо чинного директора Євгена Гончара, під яким підписався весь колектив”, - розповів голова профспілки Новомиргородського психоневрологічного інтернату Олександр Сергатий.

За словами представників інтернату, новою директоркою закладу хочуть призначити завідувачку одного з дитсадків Новомиргорода Інну Лилу. Працівники кажуть, що з кандидаткою на посаду директорки не знайомилися і мало, що про неї знають. І наголошують - чинний директор працює у закладі понад майже 20 років, жодних претензій з боку колективу до нього немає.

“Інна Лила - завідуюча дитсадком. Євген Гончар майже 20 років як працює у нашому колективі. Він нас влаштовує, ми б хотіли, щоб він залишився на посаді директора інтернату, і щоб вся оця конкурсна основа була прозорою. Нехай подають кандидатури. Чого одна Лила йде по призначенню? Ми б хотіли, щоб визначила конкурсна комісія”, - сказала технічна працівниця Олександра Нелюб.

Працівники інтернату наголосили, що для роботи на посаді керівника психоневрологічного інтернату, необхідно знати специфіку дітей, які там знаходяться, і те, як з ними потрібно працювати та який підхід до них необхідно знайти.

За коментарем щодо законності призначення Інни Лили на посаду директорки Новомиргородського психоневрологічного диспансеру CBN звернулося до керуючого справами виконавчого апарату Кіровоградської обласної ради Павла Топчія.

“До нас надійшло звернення від профспілки Новомиргородського про те, що вони заперечують щодо висунення на сесію питання про призначення керівника їх закладу. Не лише щодо цього закладу на сесії розглядатимуть питання щодо призначення керівників. Від ОВА було подання на призначення 8 керівників в аналогічних закладах, зокрема і у Новомиргороді. Рішення сесії обласної ради №706 передбачає подання від ОВА документів на призначення. Після того, як ми їх отримали, ми забезпечили розгляд у постійних комісіях Постійна комісія з питань медицини та соціального захисту та постійна комісія з власності розглянули ці подання. Вони підтримали подання адміністрації. Це рішення буде розглядатися на сесії.

Профільне законодавство для закладів культури передбачає проведення конкурсу. Керівники подібних закладів, як інтернат, з рішенням 706, призначаються без конкурсу”,- розповів Павло Топчій.

Також він відреагував на повідомлення про проведення конкурсів на керівні посади в аналогічних закладах в інших регіонах.

“Кожна обласна рада може запроваджувати додаткові механізми. На сьогодні ми розробляємо проєкт рішення 806, яке визначає порядок призначення всіх керівників комунальних закладів та установ. Я впевнений, що ми також для цієї категорії керівників будемо передбачати проведення конкурсу. Але на сьогодні з 2013 року діє це рішення. У період з 2013 року по сьогодні призначення таких керівників відбувалося через подання ОВА та рішення сесії облрад”, - зазначив посадовець.

Він також повідомив, що заяву громадян зареєстрували та розглянуть відповідно до закону.

Нагадаємо, наступна сесія обласної ради має відбутися у п'ятницю, 6 жовтня.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN