СБУ знешкодила банду, яка тероризувала жителів Кіровоградщини та Одещини

Перегляди: 1158

СБУ у Кіровоградській області нейтралізувала кримінальне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати в страху жителів південних областей.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисники нападали на місцевих жителів та вимагали з них гроші, автомобілі та нерухоме майно. У разі незгоди платити «данину» бандити погрожували викраденням та фізичною розправою над потерпілими та їхніми близькими.

Крім того, учасники угруповання продавали зброю і боєприпаси, які залишили російські окупанти на місцях активних бойових дій.

Своїх клієнтів підшукували через власні зв’язки, у тому числі серед представників кримінального середовища.

Співробітники СБУ в затримали лідера банди і трьох її учасників «на гарячому» – зловмисники намагалися продати автомат Калашникова та великокаліберний кулемет. За товар бандити сподівались одержати 5,5 тис. доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозри за декількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 15, ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст.189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);

- ч. 3. ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем);

- ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

[caption id="attachment_167838" align="alignnone" width="640"] Фото: Служба безпеки України[/caption]